Joyce van Apeldoorn Free a Girl Lock me Up Enschede email coaching Tamara Cramer Bornemann Tarot orakel legging online

Inspirational Cardreading door Tamara Cramer Bornemann biedt een kaartlegging naar keuze, als veilingsitem aan, voor de actie Lock Me Up voor noodorganisatie Free A Girl.

Er zijn veel goede doelen en daarbij betrokken organisaties te vinden in Nederland en de hele wereld.
In mijn opvoeding heb ik meegekregen dat geven net zo belangrijk is als ontvangen en elk jaar geef ik uit mijn persoonlijk te besteden budget aan verschillende organisaties.
Vorig jaar ontdekte ik de noodorganisatie Free A Girl en na enig verdieping was ik onder de indruk van deze organisatie.

 

Wie is Free A Girl?
Free A Girl is een noodhulporganisatie die zich inzet om jonge meisjes uit gedwongen prostitutie te bevrijden.

Hiervoor investeren zij in bevrijdingsteams, opvang, medische zorg, onderwijs en beroepsopleidingen, traumaverwerking en re-integratie van de slachtoffers. De afgelopen 6 jaar hebben zij bijgedragen aan de bevrijding van meer dan 2.800 meisjes.

Ook werken we samen met politie en justitie om mensenhandelaren op te pakken en veroordeeld te krijgen.

Om dit te bereiken, biedt Free a Girl financiële ondersteuning aan lokale organisaties in de landen waar de problematiek het grootst en de vorm het meest schrijnend is. Zij steunen 18 partnerorganisaties in diverse landen binnen Azië, in Brazilië, Kameroen, Moldavië en Nederland. (Bron)

Wat vind ik van Free A Girl?
Ik vind het initiatief ontzettend goed. Ik voel mij altijd erg betrokken bij situaties waarin er misbruik wordt gemaakt van mensen. In dit geval jonge meiden die voor de prostitutie worden ingezet. Als docent Omgangskunde en mentor informeer je de leerlingen over prostitutie. Veel mensen denken dat het een- ver -van -mijn- bed- show is, maar helaas loert het op elke straathoek. Jongeren in Nederland zijn zich niet altijd bewust hoe de wereld van de prostitutie in elkaar zit.

Ik heb voorlichtingen samen met mijn leerlingen bijgewoond van bijvoorbeeld Scharlaken Koord (Zie website) en was onder de indruk van hun verhalen. En iedereen heeft natuurlijk eens gehoord van Loverboys. Preventie is erg belangrijk en ik ben blij dat scholen hier ook veel aandacht aan schenken.
Toch is preventie niet altijd voldoende en vind ik dat er ook ingezet moet worden voor het aangaan van wat er al is. Free A Girl vind ik een fantastisch initiatief.

Niemand in de wereld mag gedwongen misbruikt worden, niet in Nederland en niet in India. Ik geloof niet in de- ver- van- mijn- bed- show want we wonen immers op dezelfde aarde en onze economie is wereldwijd.

Lock Me Up
Nóg meer meisjes uit bordelen bevrijden en de bevrijdingsteams uitbreiden; daarom is de actie Lock me Up – Free a Girl drie jaar geleden gestart.
Dit jaar vindt de actie plaats van 2 t/m 6 juni in 25 restaurants.
Hier worden hokjes van 1 bij 2 meter geplaatst die symbool staan voor de ruimte waar meisjes in de Indiase bordelen worden vastgehouden.
250 deelnemers zullen zich 12 uur lang laten opsluiten in zo’n ‪#hokje. (Bron)

Wie laat zich opsluiten?

joyce van apeldoorn enschede lock me up free a girl inperceptie email coaching

In Enschede laten verschillende mensen zich opsluiten bij restaurant Fellini in de binnenstad.
Joyce van Apeldoorn is één van de deelnemers wie ik een warm hart toe draag.
Ooit hebben we elkaar ontmoet toen we een nieuwe studie begonnen en sindsdien is deze powerwoman in mijn hart gebleven. Joyce is een sterke, lieve, spontane en vriendelijke vrouw en ze betovert hier iedereen mee die op haar pad komt zonder eigen gewin. Joyce heeft een altruïstisch persoonlijkheid en doet dit jaar met deze fantastische actie mee.
Ze laat zich 12 uur lang in een hokje opsluiten en mensen kunnen haar aanmoedigen door langs te komen, geld te doneren en op veilingsitems te bieden zodat elke deelnemer geld binnenhaalt voor deze geweldige actie waar het gedoneerde geld goed besteedt wordt.

Joyce van Apeldoorn

Waarom zet ik mij in voor stichting Free a girl?
India heeft mij zoveel gegeven en hiermee doel ik op de magische plek met haar bijzondere inwoners. Zij hebben mij inzicht gegeven in mijn leven en door dat inzicht heb ik mijn vrijheid terug gekregen.
Vrijheid die in zo’n schril contrast staat met de beleving van vrijheid voor de meisjes die in gevangenschap leven en meerdere malen per dag verkracht worden.

4 juni laat ik mij 12 uur opsluiten in een hokje (van 11.00 tot 23.00 uur) bij Fellini.
Ik besef hoe suf het is om je 12 uur te laten opsluiten in een hokje. Wetende dat je daar alleen zit (redelijk comfortabel) en dat je niets kan gebeuren. Het is meer een soort van statement. Om aandacht te vragen en hiermee geld in te zamelen om deze beschadigde meisjes een toekomst te bieden.

Ik begrijp ook dat mensen “goededoelenmoe” zijn geworden. Helemaal na alle berichten over wat er altijd aan de zogenaamde strijkstok blijft hangen.
Daarnaast hebben we de beelden van Nepal nog vers op ons netvlies staan.
Maar juist nu in de chaos lopen kwetsbare meisjes nog meer kan om in de handen van mensenhandelaren te raken…

Dit is waarom!

Steun mij om deze meiden hun vrijheid te geven.

Alvast bedankt.
Veel liefs, Joyce

 

Ook doneren of bieden op veilingsitems?

Als je ook enthousiast bent kun je nu al doneren, elke deelnemer heeft een eigen pagina op de Free A Girl website en je kunt de deelnemers via verschillende zoekfuncties vinden.
De pagina van Joyce van Apeldoorn.

Wil je doneren of de kaartlegging naar keuze winnen die ik beschikbaar heb gesteld dan kan je bieden vanaf nu tot en met 6 juni 2015 via deze link: Klik hier

 

Ik heb er zin in!

Liefs Tamara

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.