Hoi lief mens,

 

Eindelijk heb ik duidelijkheid wanneer ik de sleutel krijg van mijn nieuwe casa!

Toen ik de laatste week van 2017 besloot dat ik verandering wilde in mijn woonsituatie ben ik gaan handelen.

Ik had een huisje gezien die ik echt ‘Tammy’ vond en het leek net een stap te ver voor mij.

Na de bezichtiging en een goed gesprek besloot ik eerst voor de verkoop van mijn huis te gaan.

Ik durfde het risico niet aan om voor het één te tekenen als het oude nog niet weg was.

De verkoop van mijn huis betekende voor mij het ontmantelen van jaren opgebouwde goodies. Als een echt ekster verzamelde ik glimmende en kleurrijke hebbedingen, edelstenen, niet te vergeten veel kaartendecks. Tevens is/was mijn huisje kleurrijk en betekende dit de kleuren mint en turquoise over te schilderen met witte verf. Dit gebeurde allemaal in een rap tempo en de verkoop van mijn huis verliep snel.

Hierna durfde ik de tweede stap te zetten, het tekenen voor mijn nieuwe woning en stap drie het uitzoeken van het beste financieringsplan.

Dit laatste verliep niet zo soepel als ik had gehoopt. Veel informatie, heel veel informatie kreeg ik tot mij. Sinds 1 januari zijn de hypotheekregels aangescherpt en verandert dus er kwam meer bij kijken dan bijvoorbeeld 13 jaar geleden toen ik mijn flatje kocht.

Het aanleveren van de gegevens die de hypotheekversterker nodig had voelde als afstuderen en de spanning die daarbij kwam kijken vond ik pittig. Het duurde voor mij net iets te lang en de griep kreeg vat op mij en vandaag de dag is aan mijn huid toch echt de spanning te zien en ik ben nog niet volledig hersteld van de griep.

Elke week vloog voorbij en telkens kon ik mijn handtekening nog niet zetten doordat er weer iets voorviel.

Toen ik eindelijk mijn handtekening kon zetten is het versturen van de financieel versterker naar de notaris ook niet soepel verlopen.

Ik belde de dag na versturen en bevestiging van geldversterker dat de hypotheek-gegevens naar de notaris waren gestuurd, met de notaris en mijn gegevens waren niet binnen. Goede Vrijdag en het Paasweekend ging voorbij en de dag erna waren de gegevens er nog steeds niet.

Bleek dat het na een al-lang-niet-meer bestaand kantoor was gestuurd en gelukkig was de secretaresse een ware Sherlock Homes en heeft ze de gegevens achterhaald.

Opgelucht kon ik dan eindelijk de transportdatum plannen en helaas niet meer op de dag dat ik wilde. Je mag namelijk pas een afspraak maken als de hypotheekgegevens binnen zijn, heel zuur voor mij toen het allemaal zo langzaam ging.

Nu heb ik 7 dagen de tijd om te verhuizen. ‘Slik’. Iedereen zegt dat het gaat lukken dus het zal dan ook wel zo zijn, immers heeft iedereen de hele reis al gelijk gehad. Ik vind het allemaal pittig, als liefhebber van duidelijkheid, regelmaat en voorspelbaarheid (ja, saai!) word ik dagelijks met mijn onrust geconfronteerd en probeer ik dapper door te ademen, haha (understatement) Deze chick is gemaakt voor regelmaat en duidelijkheid!

Nog een paar weken en tijdens deze laatste weken heb ik er ook een taak bijgekregen, de zorg voor een huis met huisdier.

Een erg fijne (niet heus) timing. Ik kon dit niet weigeren omdat deze persoon mij enorm heeft geholpen en ook nog gaat helpen tijdens de eerste twee weken van de verhuizing en intrek.

Daarom rest mij nog te vertellen dat ik dus de eerste weken niet meer zal kaartleggen. Ik voel mij enorm moe, slaap kort, moet mijzelf telkens uit mijn hoofd en toekomst halen, plus mijn werk (onderwijs lijkt soms lekker veel vrij, ermmmmmm de weken die ik werk zijn niet zuinig qua uren) en alle andere perikelen, het gaat niet meer om een kaartlegging te verzorgen.

Als ik gesetteld ben en er weer enigszins prettige orde heerst in mijn leven zal ik weer terug zijn en ik kan dat moment niet afwachten!

Heel veel liefs,

 

Tamara X

 

4 antwoorden
  1. Hennie
    Hennie zegt:

    Heel veel sterkte met alles. Ik wil ook altijd alles geregeld en klaar hebben anders raak ik in de stress. Maar het is mij gelukt om binnen een jaar 2x te verhuizen 😂 Het gaat jou ook lukken hoor. En is nog niet als klaar dan komt dat wel als je erin zit. Van harte gefeliciteerd met je nieuwe huis.

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.