Vragen stellen is niet altijd makkelijk. Herkenbaar?
Soms zit er iets in mijn hoofd, een situatie op het werk of in mijn privéleven en eigenlijk weet ik niet precies wat er aan de hand is en waar ik hulp bij kan gebruiken. Soms begin ik dan iemand een vraag te stellen en kom er dan al snel achter dat ik niet duidelijk ben omdat ik niet de juiste vragen stel en onbewust aan het zoeken ben.

Zo werkt het ook voor kaart leggen. Ik kan de Tarot of orakelkaarten een vraag stellen, maar als ik niet specifiek ben dan krijg ik ook een vaag antwoord. De Tarot en orakelkaarten kunnen niet alles beantwoorden, het is geen toverhoed waar een droomhuis uit getoverd kan worden.

Hieronder laat ik enkele vragen zien die de kaarten en ik NIET kunnen beantwoorden en ik zal je uitleggen waarom dat niet gaat. Natuurlijk zal ik Tamara niet zijn als ik je alleen vragen laat zien die je beter niet kan stellen voor een goed inzicht, ik zal ook voorbeelden geven van vragen stellen waar de kaarten en ik je veel meer inzicht mee kunnen geven.

Ga er goed voor zitten want ik behandel behoorlijk wat vragen om je op weg te helpen.
Ben je er klaar voor? Hier komen voorbeelden van vragen die niet juist beantwoord kunnen worden.

Zal ik deze baan aannemen?

Tja, dat weet ik niet, dat weten de kaarten ook niet, het universum ook niet en je buurman waarschijnlijk ook niet. Welke invloed heb je zelf? Recht op vrijheid en eigen keuzes maken is een goed recht. Bij deze vraagstelling leg je je lot in de handen van de kaartlezer of mij. Ieks, daar begin ik niet aan.
Veel vragen met ‘zal’ erin zijn niet juist om te stellen. Beter is om te vragen: ‘Wat kan ik verwachten als ik deze baan aanneem?’ of ‘Past deze baan bij mij op dit moment?’

Over hoeveel tijd ontmoet ik mijn droompartner?

Simsalabim, graaien in de toverhoed en het antwoord is… na morgen. Oké, dit is erg sarcastisch. De kaarten zijn als een gids voor de vragensteller, je hebt zelf alle invloed op de keuzes die je dagelijks maakt. Stel je voor dat het antwoord binnen een week zou zijn en je weet niet dat je je droompartner in de garage ontmoet, toevallig hadden de kaarten dat niet verteld (nee ze vertellen niet alles).
Je auto gaat stuk maar je bent te laks om hem naar de garage te brengen en leent de auto van de buurman. Tja, dan ontmoet je je droompartner die week niet.

Win ik de voogdijzaak om mijn kinderen bij mij te houden?

Ik brand mijn vingers niet aan wettelijk gezag en bepalingen, rechtelijke maatregelen enzovoorts. Deze keuze gaat de rechtbank voor je maken en niet de kaarten of jijzelf. Je kunt vragen welke invloed jij hebt in deze situatie of welke mogelijkheden jij kan inzetten om een positiever resultaat te krijgen voor iedereen die erbij betrokken is. Een kaartlezer kan je niet adviseren als het om gerechtelijke, juridische zaken gaat. Hiervoor ben ik in ieder geval niet bevoegd.

Ga ik genezen van mijn kwaadaardige ziekte?

Ik wens je dit toe maar helaas kunnen de kaarten of ik, je hier geen antwoord op geven. Ik ben geen medisch adviseur noch bevoegd medisch zorgverlener. Voor deze vragen zal je bij een zorgverlener met de juiste bevoegdheid moeten zijn en niet bij een kaartlezer. Medisch gerelateerde vragen kan ik dus niet voor jou of een ander beantwoorden.
De kaarten kunnen wel gebruikt worden om vanuit een holistisch oogpunt te kijken en via dit inzicht holistische complementaire zorg te verlenen, door middel van informatie, advies, ontspanning enzovoort.
Je kunt de kaarten vragen hoe je met jezelf moet omgaan in deze situatie zonder dat de uitkomst van de situatie in je handen ligt. Helaas hebben wij geen totale controle over ons leven, we hebben de mogelijkheden om met onszelf, anderen en situaties om te gaan. Controle hebben is vaak niet liefdevolle omgang, maar gebaseerd vanuit angst en ego.

Wanneer ga ik dood?

Vragen over de dood ga ik niet beantwoorden, ik wil inspireren, een gids zijn, een coach zijn en bij dergelijke vragen kan ik dat niet zijn. Misschien denk je nu: ‘Maar de dood kaart zit toch in de Tarot?’
Inderdaad, maar deze staat niet voor de fysieke dood, de dood staat symbool voor het einde van een cyclus, emotioneel, situationeel enzovoorts. Nogmaals, geen fysieke dood! En als je een antwoord zou krijgen, dan geef je alles uit handen en hoef je niet geïnspireerd te worden tot groei.

Haat mijn schoonmoeder mij?

Of een soortgelijke vraag over een ander of jezelf. Negatieve emoties trekken negatieve gevolgen aan. Hopelijk is dit niet wat je wilt en wil je positief zijn. Je hebt invloed op een vraag als; ‘Wat kan ik doen om onze relatie positief te beïnvloeden? Of ‘wat kan ik over mijzelf leren zodat ik positieve relaties kan aangaan?’ Blijf uit de buurt van negativiteit!

Ga ik de loterij winnen?

Als dat is wat je wilt dan wens ik je dat van harte toe. Maar ook deze vraag zou ik niet kunnen beantwoorden. Ja, natuurlijk kan ik kansberekening doen en het antwoord wordt dan zeer waarschijnlijk: nee, maar over deze kansberekening ben je zelf ook al bewust. Een loterij is een kansenspel en je hebt dus kans(tenzij je niet mee doet). Hier heb je zelf weinig invloed op. Wanneer iemand een dergelijke vraag stelt dan zou ik kunnen vragen en de kaarten zouden waarschijnlijk dit ondersteunen, kan je goed ontvangen? Ontvangen is namelijk een houding die vaak gekoppeld is aan angsten en vertrouwen. Angsten beïnvloeden je leven negatief wanneer je er niet van bewust bent of wanneer je er niet van wil leren. Stel jezelf de volgende vraag: Als jij het universum zou zijn, zou je dan iemand die diep van binnen denkt/gelooft dat hij of zij niet goed genoeg is, het niet waard is, bang is, de loterij laten winnen?
Oké, nu zet ik je aan het denken óf je schiet enorm in de weerstand.

Gaat mijn minnares haar man verlaten?

Dit zijn lastige vragen, de omstandigheden zijn vaak gevuld met drama, drama is een lage emotie, lage energie die jou waarschijnlijk niet op een hoogtepunt brengt waarvan je lang kan genieten, anders zou je de vraag niet stellen en ben je aan het genieten van de momenten samen met je minnares. Ik beantwoord geen vragen die over personen gaan die verder van je afstaan of dichtbij. Ik werk het liefst met jou want jij hebt het meest invloed op jouw leven. Je kunt vragen wat deze situatie emotioneel voor jou oplevert, hier zou ik je bij kunnen helpen.

Word ik rijk?

Dit heb je voor een heel groot deel, misschien helemaal, zelf in de hand. Om van punt a naar b te komen, zal je actie moeten ondernemen. Tenzij het zo hard stormt dat de wind je oppakt en bij b neerzet. Dit gebeurt denk ik niet vaak. Wil je rijk worden, kom dan in actie!

Wil je meer voorbeelden van vragen hebben die je wel kan stellen? Klik dan hier.

Fijne dag,
Liefs Tamara

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.