In mijn vorige artikel heb ik het één en ander geschreven over vragen stellen en voornamelijk, welke vragen niet te stellen.
Ik zal in dit artikel meer uitweiden welke vragen wel te stellen.
Waarschijnlijk heb je bij het lezen van het artikel: Welke vragen niet te stellen, al inzicht gekregen hoe het vragenstellen werkt.
Oké, hier gaan we dan.

Wat mag ik weten over…

Veel vragen die beginnen met de woorden: Wat mag ik weten over….. zijn fijne vragen om te stellen. Laat ik je een voorbeeld geven:
Wat mag ik weten over mijn situatie op het werk? De kaarten kunnen je dan inzicht geven over hoe jij je voelt en/of denkt. Wat je mogelijkheden kunnen zijn en waar beperkingen zitten. Allemaal gericht op jezelf. Stel de vraag niet over een ander, het gaat er namelijk om dat je zelf gaat groeien, jij wilt handvatten en/of geïnspireerd worden en de kaarten zijn een middel om je daar toe te zetten.

Welke stappen kan ik het beste nemen om … tot…te komen.

Dit is ook een vraag die ervoor zorgt dat jij actie onderneemt, de kaarten en ik willen je hier graag bij begeleiden.

Wat kan ik veranderen.. betreft..

Wederom, jij zorgt ervoor dat jij actie onderneemt en begeleiding vraagt. De kaarten zijn dan goede inspirators en vaak zal je een herkenning voelen, want onderbewust wist je de antwoorden eigenlijk al.

Wat staat mij in de weg om..(te bereiken, te ontvangen, te geven enz.)

Soms zie je door de bomen het bos niet meer en kan je extra advies gebruiken. Een vraag die zo begint is dan heel duidelijk, de kaarten kunnen dan ook gerichter inspireren. Stel je vraagt: nou mijn collega die doet altijd zus en zo tegen mij en mijn baas zeurt, hoe kan mij dat nou overkomen? Dit is erg vervelend en zo kan je je zeker voelen, dit neemt niet weg dat je geen invloed hebt. Misschien zit je helemaal op de verkeerde plek of misschien kom je niet op de juiste manier voor jezelf op. Vaak valt er best het één en ander te veranderen aan onszelf, hier is soms ook veel moed voor nodig. Tijdens het leggen van kaarten wordt hier vaak beroep opgedaan, moedig zijn. Moedig zijn in actie ondernemen en ook moedig zijn en diep van binnen voelen wat je eigenlijk zou willen. Soms zitten we vast in oude patronen, vertrouw erop dat deze nu niet meer altijd nodig zijn.

Hoe moet ik nu verder om… te bereiken, te kunnen enzovoorts?

De kaarten kunnen je dan stappen laten zien. De kaarten zullen echter niet zeggen, als je niks doet dan komt het vanzelf goed. Actie ondernemen is altijd nodig. Een boom groeit onder invloed van de juiste weersomstandigheden, aarde, voedingsstoffen enzovoort. Oh, kan je nu denken, dan kan ik toch ook lekker achterover hangen en alles op mijn af laten komen. Jammer, maar ik denk van niet, de boom heeft wortels en met deze wortels moet hij heel wat werk verrichten om een prachtige boom met vruchten te worden. Jouw wortels groeien niet alleen door alles op je af te laten komen, jij kunt namelijk juiste grond opzoeken, anders eten, anders denken enzovoorts. Jouw wortels kan je laten groeien wanneer je iets nodig hebt.

Maak je niet druk als je niet de juiste vragen weet te formuleren. Ik wil je hier graag mee helpen via het contactformulier, ook is hieronder een lijst toegevoegd die je misschien helpt met de vraagstelling.

 

Fijne dag,
Liefs Tamara

 

 

Wat is de energie rondom …

Wat is de betekenis / les van …

Wat gebeurt er als …

Wat zijn de omstandigheden die ten grondslag liggen …

Wat heb ik nodig om te weten over …

Wat heb ik nodig om te weten om te beslissen over …

Wat heb ik nodig om te begrijpen / weten …

Wat moet ik weten om samen beter te krijgen met …

Wat kan ik doen om de banden met …

Hoe zou ik …

Hoe kan ik oplossen …

Hoe kan ik vooruit …

Hoe kan ik …

Hoe kan ik mijn kansen …

Hoe kan ik mijn relatie met het verbeteren …

Hoe kan ik mijn vermogen om te verbeteren …

Hoe kan ik de overgang van … tot …

Kun je mij helpen een manier te vinden …

Kun je me helpen begrijpen waarom …

Kun je mij inzicht geven in …

Cadeaubon Inspirational Cardreading by Tamara Cramer Bornemann kaartleggen email coaching online
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.